1.Verslagen van de B-ploeg 2018 :

04-03-2018 : Start van ons nieuw seizoen !  Na de traditionele groepsfoto rijden we langs Vorselaar - Pulle - Grobbendonk - Vorselaar - Herentals - Lille ;  40 km ; winterpint in de Crawaett op kosten van de clubkas. Merci kas !

11-03-2018 : Geen rit wegens ... geen weer !

18-03-2018 : Eéne koele kikker die ni bang is van de kou ... : Luc Van Leuven !

25-03-2018 : Klein Prinsenpad met een omweg ; 45 km met 14 renners ; pint in de Crawaett.

01-04-2018 : De Gène is back on tour ! Langs Vorselaar - Heike - Herentals - Noorderwijk - Olen - Herentals - Vorselaar ; tweemaal plat (Lief en Greet) ; een miezerige Paaszondag ; pint in de Crawaett, waar de vos ons vergeten was; de rit werd geleid (of gelijd ?) door Mariake.

08-04-2018 : Eindelijk korte broeken weer ! Langs Vorselaar - Zoersel - Brecht - langs kanaal tot Beerse - Den Abt - Lilse Bergen - Poeyelhei ; 13 renners voor 55 km ; pint op terras van de Crawaett.

15-04-2018 : Talrijke opkomst met maar liefst 16 deelnemers, goed voor 52 km in een rit gelijd (van lijden) door Fons ; langs Vorselaar - Grobbendonk- Pul - Viersel - lus langs Nijlen - langs het Nete kanaal terug - Viersel - Pulderbos - Blommerschot - Vorselaar - Wechel ; pint op het terras van de Crawaett.

22-04-2018 : Langs Tielen - Corsendonck - Retie - Arendonk - Corsendonck (met fikse regenbui) - Tielen ; 16 renners voor 59 km ; pint in de zon bij de Crawaett.

01-05-2018 : Deelname aan Kempenfietst in Turnhout.  14 renners voor 63 km ; Luc V L tweemaal lek.

06-05-2018 : Naar Zondereigen ; 58 km met 8 renners ; pint in Zondereigen en in de Crawaett.

13-05-2018 : Vijf renners voor 61 km ; langs Vorselaar - Engels kamp - Noorderwijk - Oevel - Westerlo - Geel - Larum - Ark van Noe - Lichtaart - Lille ; koffie bij den Thijs en pint in de Crawaett.

20-05-2018 : Grote opkomst op een zonnige zondag ; 63 km met 16 renners ; langs Vorselaar - Pulderbos - Zandhoven - Schilde - Oelegem - via kanaal Oelegem - Viersel - Vorselaar ; koffie in Oelegem en pint in de Crawaett.

27-05-2018 : 11 Deelnemers voor 65 km ; naar De Boekt ; langs de Nete - terug via Gestel - Herenthout - Bouwel - Grobbendonk - over het Heike ; traktaties in de Boekt van Vicky en Vicky : 18 jaar huwelijk en verjaardag ; pint in de Crawaett.

03-06-2018 :


2.Verslagen van de A-ploeg 2018

4 maart:Kasterlee 60 km

Onze fotograaf Marc was in zijn nopjes: een talrijke opkomst van ca 50 slijpers en dat bij mooi weer...Daar was wel iets van te maken. Geen traditionele opstelling voor het huis van Walther, maar dwars over de baan voor méér blauwe lucht op de achtergrond.Mooi en zonnig weer: ideale fietdsomstandigheden zou men denken...maar dat viel effen tegen. Op de landelijke wegen was het gevaar niet ver weg : verraderlijke ijsplekken waren nog talrijk aanwezig.

In Kasterlee verlieten we het geplande landelijke parcours en het werd een rit over de ijsvrije,grotere wegen langs onze buurgemeenten. Kasterlee, De Zegge, Bobbejaanland, Lichtaart,Tielen,Turnhout,Gierle,Tielen,Lichtaart,Poederlee en Lille.

(60 km,18 A-renners,17 A-plussers)

ons eerste ritje

11 maart: Postel: 78 km

De weerman voorspelt weinig opbeurend nieuw, wel veel regen. Wat doet dan een gemotiveerde Slijper op zondagmorgen? Hij raadpleegt een veelvoud van buienradars en een aantal Weer on line’s en hij neemt de meest gunstige voorspelling voor de volle waarheid. En zo ontmoet hij niet minder dan 17 vertrekkers die als echte Flandriëns hun fiets bestijgen. En inderdaad, na enkele km valt er een mals lentebuitje uit de hemel. Echter niet genoeg om de moed in de schoenen te doen zinken, wel genoeg om de eerste vochtigheid in de bottekes te voelen. Doch niet getreurd, we zijn op weg naar Postel en onwaarschijnlijk en toch waar: rond 10 uur valt de buienactiviteit stil en er verschijnt zelfs een heel schuchter zonnetje aan de hemel. En bij aankomst , in de Crawaett bevestigt elke deelnemers zijn juiste inschatting van het weersverloop, zelfs meer, iedereen is verheugd over zijn doortastend en moedig genomen startbesluit.

(78 km, 17 A en A-plussers samen).

Postel

18 maart: Dessel : ca 70 km

Een gure oostenwind ,droog maar koud: het ideale weer om lekker thuis te blijven. Toch verzamelen 10 die hards voor hun zondagrit. Met de wind op kop trekken we naar Dessel..goed voor het karakter en de conditie. De terugtocht verloopt reuze, met de wind in de rug fietsen we met de vingers in de neus.Heerlijk toch...

(70 km , 10 A en A-plussers samen).

25 maart:Westerlo,Oosterlo,Kasterlee: 80 km

Eindelijk mooi weer en veel volk aan de start. Blijkbaar hebben onze Slijpers het zomeruur goed verteerd , of goed voorbereid door vroeg te gaan slapen want het is drummen aan de start.De A-renners ( 26) volgen Stefan op een heerlijk ritje door ons Kempenland. De A-plus (15 ) volgen Sven voor een ritje van 85 km onder Scherpenheuvel.

80 km, 29,50 km/u

Westerlo-Oosterlo-Kasterlee

1 april: Geel-Bel,Olmen,Dessel: 88 km

De buienradar belooft droog weer in de voormiddag: goei nieuws voor de Paasklokken en voor ons Slijpend Wiel. Met 21 zijn we op post voor een ritje naar Olmen en langs het kanaal Dessel-Kwaadmechelen naar Sas 4 in Dessel.Een mini-accidentje vertroebelt een beetje de zonnig sfeer van Pasen: Stafke doet een crashje....Met de wind in de rug vliegen we richting Olmen en Dessel. Dan wordt het een sikkepitje moeilijker met de wind op kop.Terug thuis rond 11u15.

( met 21 aan de start, 88 km , 29,50 km /u).

bekijk hier ons Paas-ritje

8 april:Loenhout-Meer-Meerseldreef: 95 km

Eindelijk fantastisch zomerweer...en dus een mooie opkomst. We rijden met de A-ploeg met 27 renners onder en boven de Nederlandse grens. Het blijft toch fantastisch fietsen in de Nederlandse grensstreek over goede,lange en rechte wegen. Hier is het echt genieten. Over Loenhout en Zundert fietsen we door de velden van de Zunderse boomkwekers naar Meer en Meerseldreef...het bedevaartsoord op de grens.

Thuis bij de Crawaett is het wringen voor een zonnig plekje op een zonovergoten terras.

(27 A-renners,95 km,30.6 km/uur) . De A-plussers nemen 100 km op hun menu...

Volg hier ons ritje in de Nederlanse grensstreek

15 april: Meerhout-Balen-Lommel: 100 km

De zomer kondigt zich aan en dus komen niet minder dan 40 A en A-plus-renners aan de start. De A-ploeg met 31 deelnemers volgt Gert op zijn favoriete bestemming...Meerhout en verder. De A-plussers trekken met 9 man ten aanval . 

Bij de Crawaett is het zomers terras fel in trek.

(31 A-renners,100 km, 29.6 km/uur)

bekijk hier ons ritje naar Balen

22 april: Walem 93 km

Mooi zomers weer: 21 A-renners en 12 A-plussers verzamelen in  De Dijken.De A-renners volgen José naar Walem. Als je nog niet wist: ons parcours liep  over bekende en veel onbekende wegen via Grobbendonk,Berlaar,Duffel naar het verste punt Walem. Via de tuinsstreek van Lier, Vremde, Broechem,Viersel en Pulle kwamen we terug naar Lille.Het werd een zomers ritje en van onweersbuien bleven we gelukkig gespaard.( 93 km,30 km/uur). Onze vrienden van de A-plus reden met 12 een rit naar Hilvarenbeek van 100 km. Het was drummen op het Crawaetten-terras.

bekijk hier onze rit naar Walem

29 april: Geel-Dessel-Retie: 76 km

De weersvoorspellers dreigen met slecht weer. Toch verschijnen 10 A-renners , met één gemeenschappelijk kenmerk: het zijn non-believers en hebben het vertrouwen in de degelijkheid van weerman Frank verloren of afgezworen.We volgen Wim op zijn geprogrammeerd tochtje van 110 km rond Geel. Mocht het toch nodig zijn, kan de rit ingekort worden.En inderdaad, deze keer staat weerman Frank recht in z’n schoenen en bij ons het nat in de schoenen. De rit wordt ingekort over een vernieuwd prinsenpad. Het werd toch nog een beetje leuk ,maar de Crawaett zal voor een volgende keer zijn. ( 76 km,30 km/u)

bekijk hier de rit langs Geel en Retie

1 mei :Kempenfietst 

Onze club zet op deze dag haar beste beentje voor: we verleenden onze support voor de ritten en met 52 deelnemers waren we present op de 3 ritten ( 40-70-120 km).

6 mei:Aarschot 94 km

Een supermooie zomerse dag voor een mooie rit naar Aarschot, uit de hoed getoverd door Marc.

13 mei: Luyksgestel 115 km

De weersvoorspellingen zijn onrustwekkend slecht: door buienradars en weersvoorspellers lijkt een natte zondagmorgen ons deel te worden.Toch zijn er geen zekerheden meer in deze meimaand.De pessimisten zijn er glad naast...geen enkele regendruppel komt deze morgen uit de grijze hemel geplenst. De 15 optimisten glunderen van het onverwachte fietsplezier.Bovendien is de rit van Kris weer een pareltje: fietsen in de groene grensstreek van Postel en langs de uitgestrekte ambachtzone van Lommel is geweldig.Langs mooie ,lange rechte wegen gaat het inderdaad goed vooruit.(115 km,31,50 km/uur).

Luyksgestel

19 mei: De drie M’s: Meerle, Meerseldreef, Meer:103 km

Een zonnige zondagmorgen...leuk fietsweer. De A-plussers stuiven weg, richting Aarschot. Onze A-ploeg zoekt rustiger oorden op in de groene grensstreek. Inderdaad in Meerle,Meerseldreef en Meer, gelegen in de rustige middenste bult, is het heerlijk fietsen.De rust wordt plotseling verstoord door een kettingbreuk van Geert op een verlaten landbouwweg rond Zundert. Ver van de bewoonde wereld zit er niks anders op dan het slachtoffer op sleeptouw te nemen tot in Lille ( ca 35 km). Dat loopt onverwacht heel vlot door een hulpvaardige ploeg duwers.(103 km,30 km/uur).

Meerle,Meerseldreef,Meer


 

                                                                 


 3.verslagen van de B-ploeg 2017

05-03-2017 : Openingsrit !  Na een groepsfoto in de zon start naar Viersel.  Langs Wechel - Blommerschot - Pulderbos - Viersel - jaagpad tot Herentals - Vorselaar ; 48 km met 14 renners ; tractatie met sandwiches en drank vanuit de clubkas !

12-03-2017 : Zonnige lentezondag ! Langs Lichtaart - Geel Ten Aard - de Franse Weg - Sas 6 - Kasterlee - Grootrees - Tielen ; 49 km met 14 renners ; pint in de Crawaett.

19-03-2017 : Sombere zondag met dreigende donkere wolken en veel wind ! Maar de echte waren aan de start, de harde kern ! We besloten om maar rond groot Lille te blijven, dus langs Wechel - Vorselaar - Herentals - Sus Pad - Poederlee - Tielen - Poederlee ; Mieke vindt de wind top en gaat resoluut aan de kop ! 40 km met 5 (+ Paul V.E.die onderweg aansloot) ; pint op de lente-veldtoertocht in Poederlee.

26-03-2017 : Zonnige dag, maar toch een kille oostenwind.  En met dat goe weer is ook Antoine H. terug aan de start ; nu Jef M. nog op de vlo krijgen !  Langs Gierle - Vosselaar - Beerse - St Jozef - Rijkevorsel - St Lenaerts - Brecht (met pis-stop aan Trapke Op)- Westmalle - Zoersel - Blommerschot - Wechel ; 60 km met 14 renners ; pint in de Crawaett (in de zon, achter ’t glas, met een glas, ...).

02-04-2017 : Weer een zonnige zondag, weinig wind.  Langs Sus Pad - Herentals - het Heike - Herentals - Olen - Oosterwijk - Tongerlo - Oevel - Herentals - Vorselaar ; nieuwe koptrekkers melden zich aan :  Jan VDV en Mieke V., en de snelheid gaat de hoogte in ; 57 km met 11 renners ; pint in het zonnetje bij de Crawaett.

09-04-2017 : Weer een zonnige zondag met de eerste korte broeken !  Langs Vispluk - Preventorium - Zandhoven - Halle - Liefkenshoek - Zoersel - Salphen - Oostmalle - Vlimmeren - Wechel ; 53 km met 16 renners ; pint op het terras bij de Crawaett.

16-04-2017 : Langs Viersel - Herentals - Grobbendonk - Herentals - Sus Pad - Tielenbaan ; 48 km met 13 renners ; koffiekoeken en koffie (of pint) in de Crawaett.

23-04-2017 : Frisse noorderwind ! Langs Wechel - Vlimmeren - St Jozef - achter Rijkevorsel door - Hoogstraten - Achel - St Jozef - Vlimmeren - Wechel ; 52 km met 15 renners ; we noteren twee nieuwe gezichten : Vicky Van der Schraelen (was vorige week ook al aanwezig), en Luc Van Leuven ; hopelijk vinden zij hun draai in onze groep ; pint in de Crawaett.

30-04-2017 : Zonnig met strakke ZO-wind !  Langs Vorselaar - Herentals - jaagpad naast Albertkanaal tot Geel-Stelen - Larum - Lichtaart - Poederlee ; 54 km met 14 renners ; en weer verwelkomen we een  nieuw lid : Katrien Dieltiens ; pint op het terras van de Crawaett;

01-05-2017 :  Deelname aan Kempenfietst in Turnhout ! 10 renners zijn van de partij. 65 km en maar pijltjes zoeken ...

07-05-2017 : Langs Wechel - Vlimmeren - St Jozef - Rijkevorsel - Wortel - Zondereigen - Merksplas - Beerse - Vosselaar - Gierle ; pint in Zondereigen en in de Crawaett ; de Jef M. is terug aan de start en dat beloorft ; in Zondereigen was geen fanfare, maar de vlag hing wel uit naast de kerk om ons te verwelkomen ! Pint in Zondereigen en in de Crawaett.

14-05-2017 :  Naar de Boekt ! Langs Vorselaar - Grobbendonk - Bouwel - Herenthout - Itegem - Kessel - de Grote Nete - Lier - het Netekanaal - Viersel - Pulle - Grobbendonk - Vorselaar ; 60 km , met 15 vertrekkers en 13 aangekomen ; in Grobbendonk mist Mieke een rond punt en belandt zo in de struiken ; Mieke was ongedeerd, maar de struik is naar de vaantjes ; pint in de Boekt en in de Crawaett.

21-05-2017 : Langs Poederlee - Lichtaart - Geel Ten Aard - jaagpad tot toren 2 kanalen - Dessel - Retie - Kasterlee -Tielen ; eindelijk nog eens een lekke band, Fons D.B. was de gelukkige in Vorsel ; lichte val van Luc V.L. die niet tijdig uit zijn klikpedalen raakre ; 68 km met 13 renners ; pint in café Hanenberg in Retie en in de Crawaett.

28-05-2017 : Geen rit wegens ... geen weer !  Drie kabouters stonden nochtans aan de start : Fons, Jan, en Walther.

04-06-2017 : Sterritje naar Scherpenheuvel ! Langs Poederlee - Herentals - Olen - Westerlo - Mie Maan - Averbode - Zichem - Vinkenberg - Scherpenheuvel - zelfde weg terug ; 76 km met 16 renners ; in Herentals moet Nancy al een winkeltje binnenspringen voor extra bevoorrading, drank ? sigaretten ? nog een ander verdacht spul ? Toch opvallend dat zij nadien extra sterke benen had !  Pint in t Fonteintje in Scherpenheuvel en in de Crawaett.

11-06-2017 : Langs Vislpuk - Preventorium - Zoersel - Westmalle - Brecht - jaagpad naar St Lenaerts - Rijkevorsel - St Jozef - Beerse - Vosselaar - Den Breem - Tielen ; 67 km met 15 renners ; pint in Trapke Op en bij Het Vlliegend Wiel.

18-06-2017 : Koffiekoekenrit ! Langs Tielen - Sooi Boonen - Corsendonck - Schoonbroek - achter Retie achterdoor - Retie - Kasterlee - Tielen ; 64 km met 17 renners ; pint in de Crawaett.

25-06-2017 : Thuisblijvers ritje. Langs Vispluk - Preventorium - Zandhoven - Oelegem - terug langs jaagpad tot Herentals - Vorselaar ; 65 km met 4 renners ; pint in Oelegem, en bij den Torsten (met 2 schotels hapjes !).

02-07-2017 : Kermisrit ! Langs Sus Pad - Herentals - Vorselaar - Wechel ; 31 km met 12 renners ; pint in De Wissel, met zicht op de processie.

09-07-2017 : Start met 15 min. vertraging, niet omdat de Jan zolang moest pi...., gewoon omdat hij geen rekening had gehouden met de omleiding.  Langs Tielen - Corsendonk - Oud-Turnhout - Ravels - jaagpad tot Beerse - Vosselaar - Gierle ; 56 km met 12 renners ; pint in café Coeck (Ravels) en in PC Lille ; en de Gène had er deugd van dat hij nog eens in deftig gezelschap een pintje kon drinken ...

16-07-2017 : Naar Duffel ! Langs Vorselaar - Grobbendonk - Viersel - het Netekanaal - Lier - de Nete - Duffel - het Netekanaal aan de andere zijde - Lier - Netekanaal - Viersel - Grobbendonk - Vorselaar ; 68 km met 11 renners die genieten van een snelle terugrit met windaf ; zelfs Denise B. zette zich even aan de kop (en toen was het nog wind op kop !) ; pint in D’Ouwe Post (Duffel) en in PC Lille.

23-07-2017 : Langs Herentals - Olen - Tongerlo - Sooi van t Hof - Oevel - Olen - Lichtaart - Tielen - Lille ; 58 km met 11 renners ; pint bij Sooi van t Hof en in de Crawaett.

30-07-2017 : Langs Vorselaar - Zandhoven - Oelegem - Schilde - Wijnegem - jaagpad naast kanaal - Viersel - Pulle - Grobbendonk - Vorselaar ; 54 km met 9 renners ; stop bij het Boerenhof om bij de gezellige kerstsfeer iets te drinken ; pint in de Crawaett.

06-08-2017 : Langs Herentals - jaagpad kanaal - Geel - Dessel - Kasterlee - Lichtaart - Lille ; 59 km met 11 renners ; pint in Sas 6 en in de Crawaett .

13-08-2017 : Naar de paardentrekwedstrijd in Retie ; 53 km met 8 renners ; pint in de tent in Retie en in de Crawaett.

20-08-2017 : Langs Wechel - Vlimmeren - St Jozef - Wortel - Zondereigen (koffie) - Merksplas - Beerse - Vosselaar - Poeyelhei ; 65 km met 14 renners ; pint in de Crawaett met tractatie van de jarige patron<;

27-08-2017 : Vertrek met 11 renners.  Langs Vorselaar - Grobbendonk - Pulle - Viersel - langs kanaal en dan de Kleine Nete naar café De Boekt - terug langs Gestel - Herenthout - Grobbendonk - Vorselaar ; 65 km ; pint in de Crawaett.

03-09-2017 : Geslaagde veldtoertocht !!!  38ste uitgave 12-uren en veldtoertocht.

10-09-2017 : Langs Vorselaar - Zoersel - Salfen - Vlimmeren - Oostmalle - Wechel ; 8 renners voor 40 km ; lekkere trappist op de veldtoertocht in Oostmalle ; koffie en pint in de Crawaett.

17-09-2017 : Klein Prinsenpad met een lus eraan ; stop in Tielen toertocht ; 50 km met 9 renners ; pint in de Crawaett op de kosten van Luc Van Leuven, happy birthday Luc.

24-09-2017 : Via Vorselaar - Pulle - Viersel - langs kanaal tot Herentals - langs Sus Pad naar Lille ; 8 renners voor 42 km ; slechts 1 man : de Jan met zijn harem ; pint in de Crawaett.

01-10-2017 : De dag er na ... Langs Vorselaar - Grobbendonk - Engels kamp - Netepark - Sus Pad ; 40 km ; 5 B-ploegers worden op sleeptouw genomen door Kris Vloemans van de A-ploeg ; 5 uitgedroogde levers met droge lippen en een dikke kop in het wiel ; en om te bekomen een pint in de Crawaett.

08-10-2017 : Dag van de vrouw ! Slechts 4 rensters die ni bang waren van de regen ; rit rond de kerkentoren ; 32 km ; pint of koffie in de Crawaett.

15-10-2017 : Sluitingsrit onder een stralend nazomerzonnetje !  Naar Het Mollenhof, langs Den Hemel, en Sint Pieter ; einde van de rit met drank en eten in de Crawaett ; 8 km met 11 fietsers.

 

 

4.verslagen van de A-ploeg 2017

 5 maart: Geel-Bel 66 km

Weer de jaarlijkse gezellige drukte bij de start van ons zomerseizoen.Niet minder dan 42 A-renners nemen de start. Gelukkig wordt dit peleton zonder tussenkomst wonderwel fifty-fifty gesplitst in een A en A-plus : elk 21 renners.Met de A-ploeg rijden we ons ritje naar Geel-Bel: direct een goeie training met een stevige zuidenwind.(66 km,29 km/u.)

Zin om dit ritje nog eens te fietsen?

Onze collega’s van A-plus rijden met 21 renners hun rit naar Mol-Millegem (73 km,30.50km/u)

12 maart: Westerlo-Oosterlo-Geel 70 km

Een prachtige morgen. Mooi lenteweer in maart. Het wordt een heerlijk ritje met Stefan langs Westerlo,Oosterlo en Geel.Een heerlijk ritje en de dames krijgen vandaag ook versterking met nog een dame die de overstap waagt: Katrien.

We zijn met 21 en het wordt een zonnige uitstap (70 km/29,7 km/uur)

bekijk hier het mooie ritje van Stefan

Onze vrienden van A-plus rijden met 16 renners naar Postel ( 84 km,31 km/u)

19 maart:Rijkevorsel-Ulicoten-Baarle: 72 km

Een sombere zondagmorgen,toch komt een prachtige groep aan de start. Verrassend: meer A-plussers kiezen voor een ritje richting Averbode. Wij volgen Elly naar de grensstreek voor een droog maar ,gezien de wind, een erg pittig ritje.( 72 km,30km/u).Bekijk hier de rit. 

De A-plussers rijden een ritje in de regen naar Averbode( 90 km,30.5 km/u) 

26 maart: Kasterlee-Retie-Postel: 75 km

Mooi,droog weer maar een venijnige oostenwind. José heeft een mooi ritje in petto voor onze A-ploeg.De oostenwind maakt de rit best pittig tot in Postel.Gelukkig is de terugrit naar Lille heel wat aangenamer met een sterke rugwind.Het wordt een mooi ritje door de bossen ,uiterst geschikt voor ons mini-pelotonnetje van 12.( 75 km,29,8 km/u) 

Bekijk hier de rit. 

Onze vrienden van de A-plus denderen met 19 in een serieuze vaart richting Kalmthout.(93 km,32,8 km/u) 

2 april : Tessenderlo,Ham,Balen: 93 km

Terwijl de beroepsrenners een spetterende Ronde van Vlaanderen rijden, fietsen wij naar het heerlijk Limburgs fietsparadijs. Met 15 A-renners genieten we van een super lenteweer op een heerlijk fietsparcours. In regio Tessenderlo,Ham en Balen is het aangenaam fietsen.Het wordt een echt vlot ritje,met een aangenaam zomerterras bij de Crawaett. ( 93 km, ca 30km/u).

Wil je ook eens naar dit Limburgs fietsparadijs fietsen?

9 april: Loenhout,Meerseldreef,Meerle,Ulicoten: 94 km

Heerlijk zomers weer in’t verschiet,veel volk aan de start en het moment voor de korte broeken. Het eerste uur moeten we toch nog af en toe de kou van onze vingers blazen. Fietsen in de noorderkempen blijft toch een heerlijke activiteit: rustige ,degelijke fietswegen in het groen.Het wordt een vlot ritje over en langs de grens met onze noorderburen.Op het zomerterras bij de Crawaett zoeken we een plaatsje tussen niet minder dan 50 clubgenoten. ( 94 km, 30 km/u).

bekijk hier ons ritje in de groene grensstreek.

16 april: Geel-Mol-Meerhout-Balen: 100 km

Onverwacht een grote opkomst met Pasen: 32 renners hebben hun paaseieren al verorberd en staan fris en monter aan de start.Met Gert volgen de A-renners een mooi tochtje rond Meerhout-Balen, een mooie groene regio.De A-plus kiest voor de noorderkempen tot Zundert.Met de wind in de rug peddelen  we naar de heimat van Tom Boonen .Een beetje meer weerstand , goed voor ’t karakter, ondervinden we met de wind op kop op onze terugtocht. Een mooi ,vlot gereden ritje.( 100km, 30.7 km/u).

de rit in de heimat van Tom Boonen

 

23 april:Arendonk-Hooge Mierde-Esbeek-Poppel: 100 km

Mooi,droog weer maar nog frisjes aan de vingers.Het wordt een mooi tochtje door de groene Nederlandse grensstreek. Opvallend, onze Noorderburen hebben hun mooie erfgoed perfect bewaard met nog veel groen en ongerepte bossen. Bovendien hebben ze op de velden die worden bewerkt door boeren en boomkwekers geen koterijen à la belge opgestapeld. Zo wordt het heerlijk fietsen door het frisse lentegroen over mooie en rustige asfaltwegen...een echte verademing.Langs Arendonk,Hooge Mierde,en in Esbeek rond het mooie golfterrein is het heerlijk fietsen. Met een frisse tegenwind wordt het uitdagend fietsen naar Baarle. Gelukkig gaat het dan ietsje vlotter richting Zondereigen. ( 100 km, 30.6 km/uur).

Wil je ook eens fietsen rond het golfterrein van Esbeek?

30 april: Westerlo,drie Eiken,Testelt,Schonerbuken,Diest: 97 km

Droog met een ferme bries uit het zuid-oosten.We volgen Ria naar de Brabantse heuveltjes...best uitdagend en pittig.Het parcours loopt over traditionele wegen naar een stuk nieuw parcours over Schonerbuken en Zichem. Gelukkig is de form aan ’t komen: noch onze dames of heren komen in de problemen. De afsluiter van de heuveltjes: een pittige beklimming van het bergje naast de spoorweg naar Diest.De terugweg geeft de wind een extra steuntje in de rug.

bekijk hier het mooie parcours rond Schonerbuken

1 mei: we fietsen voor Kempenfietst 2017

De weergoden zijn ons gunstig gezind: dus geen regenvlagen zoals voorspeld. Met niet minder dan 37 renners doen we mee met Kempenfietst. Onze B-renners volgen al onmiddellijk het parcours in Lille terwijl 26 A-renners naar Turnhout fietsen om daar de start te nemen in Thomas More .We volgen met alle renners de afgepijlde rit van 70 km. Thuis gekomen hebben we zodoende ca 95 km op de teller.

onze rit van 70 km Kempenfietst 2017

7 mei: Herentals-Westerlo-Herselt-Aarschot:96 km

Veel renners aan de start zodat A en A-plus met twee mooie groepen van ca 20 renners hun ritje kunnen rijden.Wij met de A volgen Wim voor een mooie verkenning van de groene streek rond Herselt. We genieten van een mooi parcours ,in een bekende streek, maar over meestal onbekende wegen.(96 km/30,2km/u).

onze rit rond Herselt

14 mei: Averbode-Scherpenheuvel -Bekkevoort -Houwaart-Gelrode: 115 km

Ondanks de eerste vroege start om 7h30 zien we veel renners aan de start.De A-ploeg volgt Peter voor een mooi ritje door de Brabantse heuvels.Via Oevel,Tongerlo en Westerlo gaat de rit in Scherpenheuvel verder naar Bekkevoort,Wersbeek, Houwaart,St-Pieters Rode,Nieuwrode en Gelrode.In Tielt-Winge nemen we even de tijd om de fietsen aan de kant te zetten en Vlooybergtoren te beklimmen voor een heerlijk zicht over het Brabants plateau.De terugweg loopt over Aarschot,Langdorp en Herselt naar Westerlo en Olen.Een mooi en pittig ritje.(115 km,29,5 km/u.)

bekijk hier het ritje door de Brabantse Heuvels

21mei: Lommel: 112 km

Mooi weer en veel volk aan de start . Met 21 A-renners volgen we Kris op zijn favoriete rit naar Lommel. Het wordt een mooi ritje in een groene grensstreek en door de uitgestrekte ambachtszone van Lommel.Een vlot gereden rit ( 112 km,30,9 km/uur)

bekijk hier ons Lommels parcours

28 mei: Chartreuse: 91 km

Na de tropische temperaturen van de voorbije dagen zijn de verwachtingen voor een aangenaam  ritje van onze A-renners unamiem: het wordt een zomers ritje. Zelfs de bloedrode onweersbuien die op de buienradar worden aangekondigd worden met ongeloof onthaald.Deze buien zijn immers niet voor ons bestemd....en toch zouden ze boven onze hoofden uitgestrooid worden.

Een uur na vertrek zijn we al  20 km gevorderd en moeten we al tweemaal een schuiloord opzoeken en het zal nog niet de laatste keer zijn...Een paar bandbreuken verder wordt het duidelijk dat de rit moet ingekort worden en dat we de drie beklimmingen op de Chartreuse naar volgend seizoen worden uitgesteld.Hier en daar klinkt een zucht van opluchting.( 91 km, 29 km/uur)

bekijk hier het ritje

4 juni: een 5 sterrenrit naar de Sahara: 120 km

Met 21 A-renners kunnen we genieten van een heerlijk ritje in de groene grensstreek boven Postel.Hier in Noord-Brabant is het heerlijk fietsen over rustige wegen in prima staat.Een verademing.Via Bergeyk gaat het naar Lommel:  ook ons Belgisch Limburg is een fietsparadijs met een mooie doortocht door de Sahara.Genoeg punten voor een 5-sterren compliment. Een venijnige regenbui dicht bij huis kon de pret niet bederven. (120 km, 31 km/uur).

bekijk hier onze Sahararit

11 juni: langs Veerle-Houteren berg en Tessenderlo: 116 km

Met 18 A-renners rijden we langs rustige , landelijke wegen naar het Limburgs fietsparadijs. Mooi en zonnig weer. De verste bestemming , den houteren berg , bleek maar een minieme hindernis in dit stadium van stijgende condiditie bij alle renners.( dames-en heren).Langs Tessenderlo, Ham,Olmen en Balen treffen we rond 11h30 onze collega’s van A+ en B  op een zonnig terras rond het voetbalveld ter gelegenheid van de tourtocht van het Vliegend Wiel. (116 km,30,4km/uur).

hier heten de Limburgers ons welkom

18 juni:Aarschot-Houwaart: 110 km

Ludo, onze gids voor de tweedaagse naar de Voerstreek is erg bekommerd om onze conditie voor de tweedaagse.Inderdaad  het verwachte heuvelachtig terrein in de Voer vraagt inspanningen en dus ook conditie. Vandaar de noodzaak om vandaag nog eens extra te trainen in het Brabant’s heuvellandschap rond Aarschot. Mooi weer en veel volk op het appel. Het wordt een mooi ritje .En Ludo weet de heuveltjes goed liggen.En het moet gezegd: de conditie is er ...zowel bij de dames als heren.(110 km, 29,50 km/uur) 

bekijk hier ons ritje rond Aarschot

23,24 en 25 juni : een super heerlijk fietsweek-end.

Mooi uitgestippeld parcours, heerlijk hotel, prima clubgeest....in één woord super...

2juli: Kermisrit: 65 km

Miezerig, donker weer en weinig volk.

Volgens de traditie wordt het Prinsenpad in een strak kermistempo afgewerkt . Even traditioneel wordt vanaf het terras de Wissel naar de processie gekeken.( 65 km, 32,8km/u).

19 juli: Zandvliet: 112 km

Mooi en excellent fietsweer en 19 deelnemers rijden een mooie rit in de Antwerpse Noorderkempen via Kalmthout en Goor tot Zandvliet in het zicht van de haven. De terugweg over Essen met af en toe de wind in de rug ,verliep vlotjes.( 112 km,31 km/u).

een mooi ritje in de Noorder-kempen

16 juli: Vorst-Gerhagen-Tessenderlo-Olmen-Balen: 94 km

Vacantie..en toch nog 18 deelnemers voor een mooi ritje bij onze Limburgse buren. Het is er heerlijk fietsen over aangename fietswegen .Ons ritje verloopt heel vlot en reeds rond 11 uur genieten we ons zondag’s terrasje.( 94 km, 31 km/uur).

bij onze Limburgse buren

23 juli: Hooge Mierde: 85 km

Het wordt een droog ritje in vacantiemodus. 13 moedige slijpers rijden met Glen dit heerlijk ritje in de Nederlandse grensstreek aan een pittig tempo. ( 85 km, 31km/uur).

30 juli: de Pijl van Vosselaar: 94 km

Mooi vakantieweer maar met een stevige westenwind. Met 15 zijn we om Kris te volgen op een mooi ritje over verfrissend nieuwe wegen. Eén enkele laatkomer zet de achtervolging in , maar spijtig genoeg, in de verkeerde richting. Door zijn moedig optreden verdient hij vandaag ook zijn streepje.

De volgers van Kris kunnen zich verheugen aan een heerlijk parcours, niet zo ver van ons Lille, maar verfrissend nieuw.

Zandhoven,Schilde,Brecht,Wuustwezel,Loenhout...mooie bestemmingen voor een zonnige zondagmorgen....

( 94 km, 31,50 km/uur).

zin om dit ritje ook eens te fietsen?

6 augustus: fietsen door ons Kempenland: 86 km

Frisjes in de morgen. We krijgen toch weer een mooi peletonnetje bijeen voor een rit vlak bij de deur. Marc speelt voortreffelijk gids langs een mooi parcours in de buurt van onze heimat:  Wechel, Blommerschot,Zoersel,Vorselaar,Viersel,Lier en Herenthout.Het wordt een strak gereden ritje en rond 11 uur zitten we op een zonnig terras. ( 86 km, 31,7 km/uur).

doorheen ons Kempenland

13 augustus: de kleine Poyelse Pijl en onze wegrit van 3 september

Onze gids voor de grote Poyelse Pijl heeft een geldig excuus voor zijn afwezigheid: hij verblijft in een ander werelddeel.

Gelukkig kunnen trouwe, honkvaste senioren zijn leemte opvullen.

We starten met een mini-Poyelse Pijl van ca 20 km en vervolgens beginnen we aan het echte werk: een verkenning van onze wegrit van onze fietshappening van 3 september ( 70 km).

Met 23 renners spat het enthousiasme in het rond: binnen de korste keren hebben we dit varkentje  gewassen en rond 11 uur zitten we op een terras.Spijtig...de zon geeft forfait tot in de namiddag.

Een vinnig ritje : de mini Poyelse Pijl ( 18 km, 31.50 km/uur)

De verkenning van de wegrit in groot élan: (70 km,32,50 km/uur)

bekijk hier de wegrit van 3 september

een prima ontspanning na een moeilijke dag: de kleine Poyelse Pijl

20 augustus: Wijnegem,Wommelgem,Vremde, Emblem,Netekanaal: 90 km

23 renners verzamelen in De Dijken op deze frisse droge morgen. We volgen Marc voor een ritje richting ’t Stad . Via Wijnegem en Vremde volgen we in Emblem het netekanaal naar Viersel en verder langs het Albertkanaal naar Herentals. Via een ommetje over Lichtaart worden er 90 km uitgeperst. (90 km.31,8 km/uur) . 

bekijk hier ons ritje in de Antwerpse Voorkempen. 

27 augustus: Brasschaat 92 km.

Glen neemt een heel peleton op sleeptocht naar de noorderkempen (Brasschaat ).

Een mooi ritje in een groene streek. ( 92 km, 30 km/u)

Brasschaat

3 september: Lille,op de Balsakker: ons fietshappening.

Een kanjer van een feest: mooi weer, veel volk en uitgelezen toertochten.

10 september: de Jan Vlemixroute: 90 km

21 renners komen op deze kille zondagmorgen aan de start voor een traditionele rit langs de heimat van onze gids.Het wordt weer een verkenning van onbekend terrein.Voor al onze renners die deze voormiddag in het blind hebben rondgereden geven we hier de belangrijkste herkenningspunten van het gevolgde parcours: via Voortkapel,Heultje,Westmeerbeek, Houtvenne, Begijnendijk, Betekom, Booischot, Hulshout,Morkhoven en Noorderwijk strijken we neer in de Crawaett.Terug op bekend terrein. ( 90 km,29,50 km/u).

onze super Jan Vleminx-route

17 september: Postel: 90 km

Posteriormente, la dosis puede aumentarse a 10 mg e incluso 20 mg http://comprar-levitra.online | cialis générique en pharmacie acheter cialis tadalafil 20mg | Grazie al Levitra lisce muscoli delle precio levitra bensi acquistare il preparato per migliorare. | Konegra und vielen anderen bestellen viagra professional der Blutfluss wird quantitativ verbessert. | L'effet de prendre la pilule cialis 20 mg achat partenaire avec une erection ferme et de qualite.
h